Show your bike: Michel’s projectje

Gepubliceerd:

Bigtwinlezer Michel van den Akker (51) is getrouwd met een schat van een vrouw, heeft drie volwassen kinderen en is werkzaam als ambulance chauffeur. Ze wonen heerlijk in het Brabantse Halsteren nabij Bergen op Zoom en daar werkte hij o.a. aan deze Mexican Bagger, die Michel eenvoudig ‘mijn projectje’, noemt.

Ik heb hobby’s in overvloed, doe een beetje airbrush, (amateur niveau) en help af en toe een huisje opknappen, (schilderwerk). Kortom, ik ben geen stilzitter zeg maar. Mijn kameraad Tony heeft het al over ADHD…

Ik ben niet van het geijkte en honderd in een dozijn en probeer altijd een beetje een eigen draai te geven aan mijn motoren. ‘Anders dan anders’ zeg maar. Van mijn maat Peet Ribbers (ook wel bekend als PAINT uit Raamsdonksveer), nam ik een Shovel over. Die heb ik gespoten, voorzien van stickers en weet ik wat meer. Dit tot grote spijt van Peet, trouwens. Ik heb met de Shovel inmiddels al de nodige stunts meegemaakt. Zo reed ik eens brandend (vanwege een gebroken as) naar mijn andere kameraad Peter Wevers voor een onderhoudsbeurtje. Die beurt werd dus iets uitgebreider dan ik eerst dacht. Ben er ook een keer mee uit de bocht gevlogen en onder een vangrail terecht gekomen. Peter fikste het allemaal. (Peter heeft een eigen toko in Raamsdonksveer genaamd Chopshop en hij heeft ook al eens in Bigtwin gestaan met een project.) Dankzij de Chopshop reed de Shovel na die crash weer. Dit tot grote ergernis van mijn vrouw die het ‘een duivels ding’ noemde. Mede daarom toch ook weer maar eens kijken naar wat anders. Dat resulteerde in een 883 Lanesplitter en een Roadking.  Daarna ben ik rond gaan neuzen op zoek naar wat ik nou eens ècht vet vind.

Onze dochter ging studeren in San Diego waar we op bezoek gingen. Daar aangekomen zag ik een horde aan Mexican baggers voorbij komen met een hoop bling-bling. Dit beeld, in combinatie met het prachtige weer in San Diego, bracht me een eureka-momentje; Dat wil ik ook! In ieder geval, ‘zoiets’. Zo gezegd, zo gedaan. Samen met mijn allerbeste kameraad Tony een Softail gevonden in Dordrecht en maar eens gaan kijken. Ja! Dit werd hem! Ik had alweer een fantasie in mijn hoofd over wat het zou kunnen gaan worden.(Fishtails, koffers, beetje verlagen, groter voorwiel ander kleurtje en o ja, de ‘get back whip’.) 21 ”inch voorwiel en fishtails besteld bij Chopshop in Raamsdonksveer en gemonteerd. Dat is al een leuk begin.

De fantasie ging verder en dus maar eens koffers en een verlengd achterspatbord besteld. Deze, met veel telefonische hulp en tips van Peter gemonteerd. Bloed zweet en tranen gekost. Zit het zo goed? Is het dit? Zo maar dan? Met uiteindelijk een belletje van Peter: “Eehh maat… Je kofferophanging zit vast aan je achterbrug!” Oja! Niet handig nee. Even een blinde vlek. Opnieuw! Uiteindelijk een constructie gevonden die wel oké was en verder…. Ja hoor. Het hangt allemaal evenwijdig en naar mijn zin.

HARLEY-DAVIDSON ZIT BIJ REBEL GIRL MARIËLLE IN HET BLOED

Tussendoor nog eens even een pinstripe cursusje gehad bij Jacco Reinders alias ‘Royal Kustom Works’ en eens gekeken wat hij allemaal maakt. Wow! Das andere koek dan effe een tankje spuiten in mijn schuurtje, maar goed… Lekker verder… Stapje voor stapje wat spuiten, plakken, snijden, printen en weer spuiten/schilderen. De kleurstelling had ik al in mijn hoofd: Goud, rood en zwart. Uiteindelijk, na ook weer het nodige aan bloed zweet en tranen, is het geworden tot wat het nu is. Mijn eigen gefabriekte ‘custom’ ‘Mexican style’ Softail. Het ontwerp is gebaseerd op het kleine niets voorstellende motorclubje wat mijn goede en uiterst loyale vriend Tony en ik ooit eens zijn begonnen. Na vele uurtjes demonteren, ideetjes zoeken, ideetjes opdoen bij vrienden, schuren gronden, plakken enz., enz., is daar nu het eindresultaat waar ik wel blij mee ben. Laat de zomer maar komen!

Tekst: Michel van den Akker
Foto’s: Marjolein Meijvis

Softail custom zelfbouw
Bouwjaar: 2006
Cilinderinhoud: 1340 cc
Kofferset van Harleypleats in Friesland
Fishtails en 21 inch velg van Chopshop Raamsdonksveer
Achterspatbord van Harleypleats in Friesland
Fishtaillights: Warehouse retro
Spuitwerk en design: ikzelf
Montage: ikzelf (met dank aan de telefonische helpdesk Chopshop)
Sponsoring: clubkas Die Deserteure.

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen