Harley-Davidson zit bij Rebel Girl Mariëlle in het bloed

Gepubliceerd:

Harley-Davidson rijdster Mariëlle de Heer beschouwt zichzelf niet als een typisch meisje-meisje. Deze rebelse dame uit Zuid-Beijerland voelt zich op haar gemak tussen de mannen met hun ronkende Harleys.

Op zesjarige leeftijd zat Mariëlle al voorop een Shovel 1200, met haar vader Albert aan het stuur. Eerst op de tank, later achterop en tegenwoordig rijden ze zij aan zij. Met een aanstekelijke, vrolijke vibe begint Mariëlle te vertellen: “Harley-Davidson rijden en alles wat ermee samenhangt, zit al in mijn bloed sinds mijn kindertijd. Al snel kreeg ik te maken met vooroordelen vanuit de maatschappij. Mensen denken al gauw dat het een fout wereldje is. Daar verzet ik me graag tegen. Al zit er ook wel iets rebels in mij. Het mag van mij misschien ook wel een beetje fout zijn, net als de graffiti in de tunnel waar we nu staan.”

MEER MARIËLLE

Bouwjaar 1989
Drank Hertog Jan
Eten pasta
Liefde altijd
TV Netflix
Politiek is een zooitje
Film 365 Days
Muziek rock
Boek Bigtwin
Sport onsportief
Hobby mijn Harley
Motoren de volgende is een NightRod
Voorbeeld kijk maar gewoon naar jezelf!
Lijfspreuk You only live once

YOUTUBE

Wat voor Mariëlle begon als grappige gekkigheid, is uitgegroeid tot een Youtube kanaal met meer dan 500 volgers. “Zelf heb ik helemaal niets met social media, maar toch vind ik het leuk om mijn liefde en enthousiasme voor mijn Harley te delen. YouTube is openbaar en heeft verder geen gedoe. Perfect dus. Op mijn kanaal @harleygirlmaria deel ik korte filmpjes over van alles. Dat varieert van mijn avonturen tijdens ritten tot het grondige poetswerk vanuit mijn eigen ‘woman-cave’. Ook laat ik graag mijn favoriete plekjes zien, zoals Motorhuis Seppe, Suur Motoren of bij onze vriend en technische steun en toeverlaat Ronald.”

YAMAHA XV CAFERACER: KIPPENVEL, ANGST EN VREUGDE BIJ RUBEN

MOTOR-RITUS

Mariëlle’s vader wist dat zijn dochter een echte biker in hart en nieren zou worden. Hij kocht de motor alvast met het idee om die aan haar te geven wanneer ze haar motorrijbewijs in één keer zou halen. “Dat lukte en deze donkeruitgevoerde Sportster heb ik dus van mijn vader gekregen. Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook met de volle 100% voor. Het spuitwerk op de tank is met bladgoud ingelegd door TJ Studio’s. Zoals je aan mijn sieraden kunt zien, houd ik van goud. Maar niet al het goud is zichtbaar, eh…” zegt Mariëlle met een knipoog. “Regelmatig rijd ik samen met mijn vader, oom, zwager en vriend Ronald. De kinderen gaan vaak mee achterop. We hebben allemaal last van de motor-ritus ziekte. We gaan naar zo’n beetje alle motorevenementen. We hebben veel lol en als het even kan laten we ons gaan. Dan is het ‘zuupen tot we kruupen’. Ons volgende evenement is het RIDERS Festival in Rosmalen.”

Tekst & foto’s: Edgar Vingerhoed

TECHNISCHE SPECIFICATIES MARIËLLE’S H-D XL 1200  

Onderwerp Details
Eigenaar/bouwer Mariëlle de Heer
Social media YouTube @harleygirlmaria
MOTORBLOK
Bouwjaar 2019
Merk Harley-Davidson
Type Sportster
Cilinderinhoud 1200 cc
Versnellingsbak 5-speed
Ontsteking elektronisch
Carburatie elektronische injectie
Luchtfilter OEM
Uitlaat V&H Short Shots
Covers blacked out
RIJWIELGEDEELTE
Frame OEM
Voorwiel 19”
Voorband Michelin
Voorrem OEM
Voorvork black OEM
Balhoofdplaten black OEM
Schokdempers verlaagde OEM shocks
Achterwiel OEM
Achterband Michelin
Achterrem OEM
DIVERSEN
Stuur black OEM style
Snelheidsmeter OEM
Hendels black
Gadgets voorvork covers, ventiel dopjes, stuur kuip, side mount, buddy diamond stitched, paint job TJ-studio’s, sissy-bar black
Handvatten OEM
Koplamp black LED verlichting
Olietank black
Controls OEM
Benzinetank paint-job TJ-studio’s
Zadel diamond stitched rider/passenger
Achterspatbord OEM, paint job TJ-studio’s
Achterlicht 3-1 richtingaanwijzers
Bedrading OEM
SPUITWERK
Kleur black/gold
Design en spuiter TJ-studio’s

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen