BabyBlue Bobber: Lord Drake Kustoms transformeert 883 Sportster

Gepubliceerd:

Overal in Europa en dus zeker ook in Spanje worden er gave customprojecten uitgevoerd. In Vélez Malaga neemt Lord Drake Customs van Francisco Alí Manén een oudere Sportster onder handen met deze bobber als resultaat.

De basis voor deze BabyBlue Bobber was een uit 2003 stammende H-D XL 883R Sportster. Francisco besloot er een coole bobber van te bouwen. Hij startte aan de achterkant en verbouwde het achterframe om vervolgens een aangepast bobber achterspatbord met sidemount kentekenplaathouder te monteren. Daarna volgde een Biltwell bobber zadeltje op custom made ophangpunten. Aan de voorzijde werden het spatbord en de veerweg van de voorvork (met beschermrubbers) aangepast. Een custom chin spoiler en mini-ape stuurtje bepalen verder het gezicht van de bobber.

De open uitlaten van Lord Drake Customs en het kleine luchtfiltertje zijn zo bescheiden van afmetingen, dat het motorblok maximaal in het zicht is en bepalend voor de lijn van de machine. De standaard achterschokdempers werden vervangen door een kortere set die de achterkant in balans brengt met de eveneens lagere voorkant. Details zoals de Billet risers, het mini tellertje, de LED knipperlichten en stuurspiegeltjes maken de transformatie compleet.

Een van de belangrijkste aspecten in de charme van deze bobber is natuurlijk het spuitwerk. De gekozen kleuren, baby-blauw, roomwit en een vleugje goud, is wellicht niet de meest voor de hand liggende kleurcombinatie, maar het werkt wel! Ook de combinatie met het bruine leer van het zadel pakt erg goed uit en de nieuwe eigenaar gaat hier ongetwijfeld heel veel bewonderende blikken mee scoren!

Tekst & fotografie: Fran Manen

www.lorddrakekustoms.com

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen