Rømø Motor Festival 2023: Let the good times roll!

Gepubliceerd:

Het strand van Lakolk Beach op het Deense wadden-eiland Rømø staat bekend als het breedste strand van Europa. Het harde zand maakt het mogelijk voor vliegtuigen om er te landen en sommige delen zijn zelfs officieel onderdeel van de openbare weg. Dit maakt het strand ideaal voor een unieke beach-race.

Het Rømø Motor Festival is een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 2016 wordt georganiseerd. Het driedaagse festival vindt plaats in augustus en begint op vrijdag in Skærbæk, op het vasteland van Jutland. In Skærbækcentret vindt de technische inspectie van de voertuigen plaats en daar bevindt zich ook het racekamp van het festival. Bezoekers hebben de mogelijkheid om vintage raceauto’s en motorfietsen van dichtbij te bewonderen, waardoor ze zich terug in de tijd wanen naar het begin van de vorige eeuw, toen fabrikanten raceten om hun producten te laten zien.

SERIEUS GAS GEVEN

Het startveld bestaat uit 130 zeer exclusieve auto’s en motoren die door de organisatie zijn geselecteerd. De coureurs worden opgesteld in twee rijen en racen tegen willekeurige tegenstanders uit de andere rij. De winnaar mag doorgaan naar de volgende tegenstander. Ondanks dat er serieus snelheid wordt gemaakt, is het record van Sir Malcom Campbell uit 1923 met een snelheid van 240 km/u nog steeds niet verbroken.

PERIODECORRECT

De sfeer tijdens het festival is uniek, waarbij zowel auto’s, motoren, deelnemers als publiek tot in de kleinste details periodecorrect zijn gekleed. Zelfs persfotografen moeten aan deze dresscode voldoen. Het publiek heeft vanaf de hoger gelegen duinen een uitstekend zicht op het evenement, wat prachtige foto’s oplevert. Het Rømø Motor Festival is een unieke ervaring die je zeker eens moet meemaken.

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen