René naar de Homecoming 120 in Milwaukee

Gepubliceerd:

In oktober 2022 ontving René een mail van het totaal onbekende Merkle.com. Je kent het wel; ‘Congratulations pricewinner!’, met de mededeling dat hij een prijswinnaar was in de Homecoming-actie van Harley-Davidson. De hoofdprijs was een reis voor twee personen naar dit evenement in juli 2023 in Milwaukee, compleet met overnachtingen en vluchten. Veel te mooi om waar te zijn. Of zou het toch…?

René vertelt zijn verhaal: “Ja ‘tuurlijk, ik win eventjes een compleet verzorgde reis naar Milwaukee. Hup, die mail de virtuele prullenbak in. Maar twee dagen later ontvang ik weer een mail met de opmerking dat ik nog niets had laten horen. Na 10 dagen zou deze prijs naar een ander gaan! Hmmm… Toch maar even een belletje naar Harley-Davidson Benelux. Na enige tijd kreeg ik van hen te horen: ‘Nou gefeliciteerd, ik zou het toch maar invullen!’ Zou het dan toch? Dus alsnog maar gereageerd op de mail van Merkle en mijn gegevens ingevuld. Na een aantal weken, waarin wij meer en meer dachten ‘Zie je wel, toch nep’, kwam er een mail van het reisbureau met de vraag wanneer wij wilden vliegen en met welke maatschappij. Wow, het gaat toch echt door! Ik ben echt een van de 120 winnaars wereldwijd!

DE VERZAMELING VAN ROBBIE PRINSEN: CLASSIC KLASSE!

ONGELOOF

Op donderdag 13 juli was het dan eindelijk zover! Na een goede vlucht aangekomen in Milwaukee en vanaf het vliegveld opgehaald met een bus. Met meerdere prijswinnaars naar het hotel gebracht, waar een goodiebag voor ons klaar lag met allerlei dingetjes en de kaarten voor het festival, het museum en de pendelbus. Super geregeld. Er bleken meerdere Nederlanders bij te zijn, altijd gezellig! Alle prijswinnaars waren in hetzelfde hotel ondergebracht en bij iedereen dezelfde reactie en dezelfde mate van ongeloof op het gezicht; het is geen droom, we zijn er echt bij! Voor ons was het inmiddels een hele lange dag en na een paar biertjes en hamburger in de bar was het niet moeilijk om supersnel in slaap te vallen.

POWERTRAIN OPERATIONS

De vrijdagochtend natuurlijk vroeg wakker en na een heerlijk ontbijt alvast een klein rondje gelopen in downtown Milwaukee. Om 10 uur konden wij mee met de pendelbus naar de ‘Powertrain Operations’ net buiten Milwaukee. Het is de afdeling waar de motorblokken gemaakt worden, tegenwoordig de Milwaukee-Eight. We krijgen een rondleiding door de fabriek, prachtig. Diverse blokken werden geshowd, van 107 tot en met 131 cubic inch. Er worden per week 700 blokken gebouwd, die daarna naar Pennsylvania gaan om daar met de frames samengevoegd te worden. Super om dit eens echt te kunnen zien. Buiten de fabriek was er de mogelijkheid om op alle modellen te rijden en er waren demonstraties van de Police op hun Harleys. Die mannen kunnen dus echt wel rijden. De parkeerplaatsen rondom de fabriek stonden helemaal vol en ook daar was meer dan genoeg te zien. Vrijdagavond was onze eerste avond in Veterans Park met diverse artiesten, het fameuze Nitro Circus en een steile wand. Heerlijk genieten van een biertje met de Cult en daarna de hoofd-act van de vrijdag; Green Day.

THE VAULT

Zaterdagochtend weer vroeg wakker en deze dag stond in het teken van het Harley-Davidson museum. Wij hadden zelf een ticket geboekt voor koffie en gebak met Bill Davidson, de zoon van Wille G.. Wat kan deze man prachtig vertellen over de geschiedenis! Geweldig om te zien hoe gepassioneerd hij praat over Harley-Davidson en zijn vader. Tijdens het verhaal over het bijna-faillissement werd hij zelfs nog emotioneel. Uit zijn verhaal bleek dat het echt niet veel heeft gescheeld of het merk zou niet meer bestaan! Na dit gesprek konden we mee met een privé tour door het museum, inclusief bezoek aan ‘The Vault’. De kluis met alle speciale motoren en modellen die ooit zijn gemaakt. Het valt niet mee om te beschrijven wat je in het museum allemaal ziet. Van Model 1, waar het allemaal mee begon, tot en met de nieuwste modellen en alles wat daar tussenin zit. De eerste dirt trackers, de board trackers en van Sportster tot big twin. Een hele wand met alle tank designs, alle motortypes op een wand en de befaamde ‘Tsunami-Harley’ die in een container bij Japan in zee verdween en 14 maanden later in Canada weer aanspoelde.

DUIZENDEN HARLEYS

Buiten op het museumterrein was de Mama Tried custombike show met fraaie creaties. Ook zijn er verschillende coureurs aanwezig van de King of the Baggers raceserie. Bij de museumshop een lange rij wachtenden, maar genoeg eten en drinken voor iedereen. De C.E.O. van Harley-Davidson, Jochen Seitz, liep ook met een grote lach op zijn gezicht tussen de mensen en ging met vele bezoekers op de foto. De parkeerterreinen van het museum liepen al snel vol met de duizenden Harleys en daarna werden de zijstraten en toegangswegen naar het museum ook gebruikt als parkeerplaats. Wat een prachtig gezicht al die duizenden Harleys bij elkaar.

Op zaterdagavond weer richting Veterans Park voor de optredens van onder andere Joan Jet & the Black Hearts en daarna de Foo Fighters als hoofd-act. Het hele veld was uitverkocht en toch stond je nergens in de rij voor bier, eten of toilet. Dat kunnen ze daar wel, een feestje organiseren!

GELUKSVOGELS

Zondag was alweer de afsluitende dag en we besloten om vroeg naar de museumshop te gaan om wat shirts te scoren. Nu was het nog heerlijk rustig en konden wij zonder wachten zo naar binnen. Hierna nog even snel naar ‘House of Harley’, een dealer verderop in Milwaukee, om daar nog even te kijken en een shirt te scoren. Net op tijd terug bij het hotel om de parade bij te wonen, die voor ons hotel langs zou rijden. Vele mensen stonden klaar om de rijders te begroeten en onder begeleiding van de politie kwam de parade langs. Na bijna een uur, twee soms drie rijen dik naast elkaar. Kippenvel van onder tot boven, wow! Wat een geluksvogels zijn wij om dit mee te maken. Maandag stond in het teken van de terugreis en in het vliegtuig de vele foto’s en filmpjes terugkijken. Samen met de andere Nederlanders hebben wij super genoten van de hele reis en dit vergeten wij nooit meer. Harley-Davidson, bedankt!”

Tekst & foto’s: René van Harskamp

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen