Pokerrun MC Motorhead

Gepubliceerd:

Motorrijden voor het goede doel!

De weersvoorspellingen logen er niet om. Het zou fantastisch motorweer worden, maar de organisatie van 10e Pokerrun van MC Motorhead uit Hoogeveen had niet verwacht dat er dan 600 motoren de Pokerrun zouden rijden. Het werd een dag om nooit te vergeten…

De jaarlijkse Pokerrun is een toertocht langs de clubgebouwen van 13 motorclubs in Drenthe, Friesland, Overijssel en Flevoland. Iedere motorrijder kan zich hiervoor bij een van deze clubs inschrijven en bij elke stop/startplaats ontvangt de deelnemer een speelkaart in een gesloten enveloppe. De enveloppes worden pas bij de finish in Hoogeveen open gemaakt in de hoop dat er een geweldige pokerhand in zit. Degene met de hoogste pokerhand kan een mooie prijs winnen. 

Iedere motorrijder mag gewoon meedoen. Er was bijvoorbeeld ook een groep motorrijders uit Zeeland. Alle deelnemende clubs hadden die dag hun clubgebouw geopend en om versnaperingen te verkopen en samen met het inschrijfgeld van de deelnemers (€ 10,-) gingen ook dit jaar de opbrengsten naar een goed doel.

Goede doelen

Er waren dit jaar twee goede doelen. Het hoofddoel was Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe. Deze stichting verzorgt kampen voor kinderen die vanuit de thuissituatie niet op vakantie kunnen gaan, of een weekje vakantie goed kunnen gebruiken. Ze richten zich met name op kinderen die onder de armoedegrens leven. Het tweede doel was Stichting Actief Samenleven uit Pesse. Deze stichting organiseert om dezelfde reden busreizen naar pretparken voor kinderen. Op 3 september worden de bedragen, die tot dan geheim blijven, overhandigd aan vertegenwoordigers van de beide stichtingen. 

DEELNEMENDE CLUBS POKERRUN

MC Black Eagle uit Zwartemeer
Motorclub Schoonebeek
DTC Daarle
CMA-NL Hardenberg
Roving Spirit MC uit Slagharen
MC de Zweef uit Nieuwleusen
AMBC Staphorst
MC Genemuiden
NorthEastPolderBikers uit Kraggenburg
Bikersclub Meppel
De Vlotterbak uit Steenwijk
Eastwood uit Oosterwolde 
MC Motorhead uit Hoogeveen 

Saamhorigheid

Iedereen sprak over de gezelligheid bij de organiserende clubs en alles was perfect geregeld. Het onderlinge gevoel van saamhorigheid was groot en alom aanwezig. Het enige minpuntje van de hele dag was dat er een motorrijder akelig is gestoken door een wesp. Hij is door de vrijwilligers van MC de Zweef opgevangen en later in een ambulance behandeld, maar heeft helaas z’n rit niet kunnen vervolgen. Volgend jaar dan maar!

Supergeslaagd

Het leuke van de Pokerrun is dat iedereen z’n eigen route mag rijden. Er is dus geen vooraf uitgestippelde vaste route en je hoeft ook niet overal langs. Er zijn motorrijders die zes of zeven clubs bezoeken en sommigen gaan bij alle dertien langs. Een volledige ronde is rond de 350 km. 

Bij de finish ontving iedere motorrijder een patch van het 10-jarig bestaan en een gratis consumptie. De afterparty – met live band – was erg gezellig en zowel organisatie als deelnemers kunnen terugkijken op een supergeslaagde Pokerrun 2023!

Tekst & foto’s: Henk Akse

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen