Pig Roast Run: ChopperheadZ MC on tour

Gepubliceerd:

ChopperheadZ MC had een uitnodiging ontvangen van ‘The Pistoncompany’ uit Denemarken voor gaaf Deens ‘Pig Roast’ feestje. Zoals zo vaak worden de meest ‘briljante’ ideeën geboren tijdens een goed gesprek bij een paar sapjes gerstenat. Zo ook deze keer…

Aangezien wij in het Oosten des lands wel van een feestje houden, besloten we om deze uitnodiging met beide handen aan te pakken en af te reizen naar Denemarken. Naarmate de avond vorderde en de sterke roadtrip-verhalen alsmaar talrijker en sterker werden, besloten we dat het wel zonde zou zijn om enkel voor één dag naar Denemarken te gaan rijden (1 dag heen, 1 dag feest, 1 dag terug). Dus conclusie: we gaan een hele week en dan niet rechtstreeks maar, als wij dan toch bezig zijn, ook even via Zweden. 

PLANNEN

Wat is er nou gaver dan met een groep dikke choppers door het land van de Vikingen te trekken? Inderdaad geen idee, okay nog meer choppers dan. Natuurlijk kan niet iedereen zijn agenda vrijmaken, maar broeders Elroy, Leo en Barrie zagen het gelijk zitten. Ook broeders  Lurch (Rogues MC) en Morgan (Lei) hadden zin om een tripje te maken. Uiteraard allemaal op een dikke chopper. Zo werden de plannen verder gesmeed en maakte Elroy een perfect roadtripplan met genoeg relaxte kilometers per dag. Ook werden door hem en Lurch wat lijntjes uitgegooid met het idee ook andere Duitse en Scandinavische chopperbroeders te gaan bezoeken, om daar mogelijk te overnachten. En zo was de ‘Pig Roast Run’ geboren.

WILD BOARS MC

Eind augustus was het eindelijk zover. Met fantastische weersvoorspellingen werd de choppert aan getrapt en richting Noord-Duitsland gestuurd. Naar de Wild Boars MC om precies te zijn, waar wij onze eerste overnachting en BBQ zouden hebben, want zoals de naam ‘Pig Roast Run’ al doet vermoeden, zou het bepaald geen vegetarische trip worden. De Wild Boars MC is gehuisvest in een geweldige oude Duitse boerderij met bijbehorende schuren uit de 19e eeuw. Daarin opgesteld staan allerlei voertuigen uit verschillende tijdperken en zeker aan oude Pan- en Shovelheads geen gebrek. Fantastische plek! Na een heerlijke BBQ en voldoende gerstesapjes bij het kampvuur, waar de mooie verhalen niet lang op zich lieten wachten, was de avond al snel weer voorbij. Met een fijn ontbijtje achter de huig werd de volgende morgen al bijtijds de roadtrip voortgezet richting Malmö in Zweden. Omdat Duitsland vol zit met wegwerkzaamheden en diverse van onze routes gestremd waren, werden wij door een aantal leden van de Wild Boars MC over een uitgekiende route file-vrij door het Duitse landschap geloodst. Klasse en bedankt mannen!

WILD HOGZ MC

Met onze dikke choppers gassend door het Duitse landschap, rollen we, 6 man sterk, richting het Zweedse Malmö. Om maximaal van de reis te genieten pakken wij de boot in Püttgarden (Duitsland) om vanuit Rodby (Denemarken) de reis voort te zetten richting Zweden. Het weer is geweldig en met de zon op onze bakkes en de wind in de rug cruisen wij met zijn allen de brug over naar het Wasa land, heerlijk! Na een fantastische rit door de Zweedse binnenlanden komen wij aan bij een oude boerderij aan waar de Wild Hogz MC hun clubhuis hebben. Na een hartelijke ontvangst en kennismaking met de members, is het eerst tijd voor een biertje. Terwijl de ‘Swedish Chef’  zijn best staat te doen, krijgen we een rondleiding door het geweldige clubhuis, dat veel weg heeft van een oud Swedish Longhouse uit de Viking-tijd. Echt geweldig! Dat dit kan en bestaat! Wederom een heerlijke, uitgebreide maaltijd en met genoeg sapjes en sterke ‘Viking’-verhalen van o.a. ‘Flokie’ vliegt de avond weer voorbij.

SCHOONHEID

De volgende ochtend genieten we rustig uitbrakkend van een broodje en een bakkie voordat we weer gaan. De zon schijnt volop en omdat wij maar een paar honderd kilometer hoeven te rijden besluiten we binnendoor naar Alshuld te cruisen, waar een kameraad van Elroy een huisje heeft aan een meer. Na een trip om nooit vergeten door het glooiende Zweedse landschap, toeren wij het eind van de middag Alshuld binnen. Helemaal perplex van de schoonheid, de rust en de ruimte genieten wij van een heerlijk biertje en gehaktballen met jam (marmelade). Typisch Zweeds blijkbaar, nooit eerder gehad, maar was heerlijk en weer eens wat anders dan een balletje mayo. De plek blijkt een oud treinstation, vanwaar vroeger boomstammen met de trein verder vervoerd werden. Er was nog een stuk rails met treinstel blijven staan dat men had omgebouwd tot slaaphutten. Deze nacht konden wij doorbrengen in de slaapcoupé van het treinstel, wederom fantastisch. De volgende ochtend scheen het zonnetje weer heerlijk en na een frisse duik in het meer – door Lei dan, want de rest ging gewoon onder de douche – werd de reis voortgezet richting Landskrona. 

CALLES CHOPPERDELAR

Roadcaptain Elroy had goed zijn best gedaan om maximaal van het landschap te kunnen genieten. We hoefden dus per dag niet te veel kilometers te maken zodat er tijd over zou blijven om onderweg nog dingen te kunnen bekijken of rustig een bakkie te doen. Omdat wij redelijk in de buurt van het bekende Zweedse chopperbedrijf Calles Chopperdelar Sweden AB waren, slechts 60 kilometer extra, besloten wij om daar eens te gaan kijken. Aangekomen bij Calles worden wij wederom hartelijk ontvangen door de eigenaar en krijgen wij de ‘grand toer’ door zijn geweldige bedrijf. Licht kwijlend vanwege al het moois verlaten wij na een paar uur het pand. Op naar Roadriders MC Landskrona. De reis loopt weer voorspoedig, ondanks een kleine tegenslag. Net voor aankomst bij het clubhuis besluiten we om nog even de tank vol te gooien, zodat wij de volgende dag gelijk door kunnen. In alle drukte en vanwege de gigantische keuzemogelijkheden bij de pomp tankt Elroy per ongeluk voor iets van biobrandstofethanolbenzine of iets dergelijks. Maar bij het wegrijden trekt hij een rookgordijn waar de gemiddelde James Bond achtervolging-scene niks bij is! Wij gelijk aan de kant en we besluiten om de tank af te tappen. Aangezien wij allemaal onze ‘Fuel Friend’ bij ons hebben is het probleem snel opgelost. Ook verbazingwekkend trouwens, hoe snel de weg afgezet werd voor dit kleine incidentje. Een vrouwelijke pechhulp kwam gelijk de weg afzetten en bracht een emmer om de brandstof in te lozen. 

ROADRIDERS MC

Na aankomst verbazen we ons over het gigantische clubhuis van de Roadriders MC. Een dikke duizend vierkante meter aan choppergeweld met bar, keuken en voor iedere member een eigen werkplek! En dan ook nog een gezamenlijke werkplaats, waar alles gemaakt kan worden! Na een gezellige avond en een veel te korte nacht heeft de volgende ochtend de zon plaats gemaakt voor de regen. We begonnen al aardig aan het Scandinavische weer te wennen, de hele week nog geen regenbui gehad. Maar niet getreurd, regenpakkie aan en gas op de lollie richting de boot, het Kattegat over en uiteraard nog even bij Lagertha langs. Jess de Piston Company had goed zijn best gedaan met een heerlijk ‘varkentje’ aan het spit en meer dan voldoende biertjes. De volgende dag knorden onze choppertjes weer heerlijk en ditmaal richting huis met nog een tussenstop bij Jeannie en Gerd, Area 37.

2%-ER LEVEN

Het blijft één van de mooiste dingen die er is, met je broeders op roadtrip. Vooraf niet wetend wat er allemaal gaat gebeuren en wat je mee gaat maken. Door mooie landen rijden, lekker slap ouwehoeren bij ieder pompstoppie, ‘s avonds aan de bar of bij een kampvuurtje. Oude en nieuwe vrienden ontmoeten en vooral veel lachen! Heerlijk met je chopper op de weg en de zon in je gezicht. Wat kan het 2%-er leven toch mooi zijn…

Tekst & foto’s: René Groot Wassink

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen