Motor Bike Expo Verona: uniek Italiaans motorfeest

Gepubliceerd:

De Motor Bike Expo Verona is volgens velen momenteel dé toonaangevende show in Europa. Zelfs de vele prominente Amerikaanse gasten zeggen dat ook maar weinig shows in de USA hieraan kunnen tippen. Een bezoek aan het evenement is dan ook zéér de moeite waard en die moeite nemen we dan ook maar al te graag!

Dat een aantal Nederlanders een bescheiden steentje heeft bijgedragen aan het succes, mag best wel vermeld worden. Zo viel bij de custombikeshow onder andere Mike Hermsen van Dominator met zijn Clubstyler in de prijzen. Ook René Groot Wassink van BCCB (in samenwerking met Frank Stienen), die twee choppers had meegenomen en Otto Nijs met zijn V8 Monster ontvingen prijzen. Zo stonden de Nederlanders met gepaste trots tussen de andere grote internationale namen op het podium!

OLDTIMERBEURS VETERAANMOTOREN HOUTLAND: BMW IN DE SPOTLIGHTS

BIGTWIN AWARD

Met acht goed gevulde hallen vol motormoois was er voor elke motorliefhebber wel iets te zien. Vooral de hallen met custombikes hadden natuurlijk onze aandacht. Met meerdere shows, waaronder de LowRide-, Clubstyle- en Chopper-Show en de ‘King of Verona’ verkiezing waarin de tien mooiste custombikes meestreden om de vele Magazine Awards. Bigtwin koos ervoor om de wel heel speciale Yamaha TR-1 van Oostenrijker Bernard ´Blechmann´ Naumann de Bigtwin Magazine Award te geven. Ondergetekende koos ervoor zijn Madness Photography Award toe te wijzen aan de radicale chopper ‘Purplerun’ van de South Riders uit Frankrijk. De ‘King of Verona’ werd de Zwitser Stephane Grand van T4-Cyles met zijn Knucklehead.

Maar niet alleen het ‘grote spul’ kreeg veel aandacht in Italië. Er waren ook veel scooters en brommers die deelnamen aan het ‘Sensa Marche (zonder versnelling) Special Moped & Scooter Contest’. De winaar werd Luciano Albieri met zijn 50 cc Stesino tweecilinder. Mirko Tovazzi kreeg een Special Award voor zijn Agrati Garelli Como scooter, gemaakt in boardtracker-stijl met een Motom 4T motorblok.

HEERLIJKE SFEER

Op veel stands naast de gebruikelijke hapjes en drankjes, veel onthullingen van nieuwe custombikes, maar ook mooie Italiaanse dametjes ter opluistering. Behalve de lekkerste espresso was het vooral ook de heerlijke sfeer, die overal te proeven, te voelen en te ruiken was. Kleine stands met kunstenaars, snuisterijtjes en speciale onderdelen, maar ook grote leveranciers, zoals Zodiac, MCS, Custom Chrome en Jekill & Hyde. Werkelijk alles en iedereen was aanwezig. In de andere hallen stonden de grote merken en importeurs van kleding, helmen, etc. Op het buitenterrein waren er de hele dag stuntshows. En dat alles met overal gezellige muziek en feestjes aan het eind van de middag. Zo genoot iedereen van de unieke Italiaanse ambiance, die deze beurs zo speciaal maakt!

Fotografie: Onno “Berserk” Wieringa en G-Rat

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen