Indian Riders Fest 2023

Gepubliceerd:

Op weg naar České Budějovice in Tsjechië in het zadel van een Indian Springfield ‘Spirit’, geniet ik van heerlijk motorrijden door een boeiend en snel wisselend landschap. De soepel draaiende V-twin van de Spirit is gul met zijn machtige koppel en als ik in de verte voor het eerst het terrein van het Indian Riders Fest zie, heb ik de ware ‘Indian spirit’ al helemaal te pakken. 

Na het betreden van het terrein is het direct duidelijk; dit is zeker een zeer goed georganiseerd evenement. Hoewel de set-up misschien een fractie compacter had kunnen zijn, waren alle faciliteiten aanwezig en de Budweis Custom Show en onze fijne fotostudio in de hal maakten het nog beter. Alle ingrediënten voor een perfect Indian weekend waren aanwezig. 

King of the Baggers

Uiteraard was ook een van de beste Indian Wall of Death crews van de partij. Nederlander Henri van Woerkum bracht er zijn Wall of Death met sterrijder ‘Marvellous Marv’ en gastrijder Jan Laurens. Allen Nederlanders en allen ook toprijders die het kippenvel op je armen zo hoog kunnen laten opkomen, dat het bijna pijn doet! Op het hoofdpodium enkele van Europa’s beste bands, een burlesque show, veel entertainment en -nog nooit eerder gezien op een Europees evenement- de Indian Europe 2022 KingOfTheBaggers en 2022 Super Hooligan Champion Tyler O’Hara. Hij was hiervoor speciaal vanuit Amerika ingevlogen, samen met teamgenoot Jeremy McWilliams en Gary Gray, de Vice President Racing, Technology and Service voor Indian Motorcycles.

Indian Parade

Een indrukwekkende vloot demomotoren met de nieuwste Indian 2023-modellen was beschikbaar voor testritten en daar werd zeer gretig gebruik van gemaakt. Alle beschikbare motoren waren het hele evenement volgeboekt. Zaterdag stapte iedereen op de motor om deel te nemen aan de Parade door de prachtige stad České Budějovice. Ruim 1.400 Indian motorfietsen tegelijk op pad! Een machtig gezicht en dat alles werd in goede banen geleid met hulp van vele vrijwilligers en de plaatselijke politieagenten die het ook schitterend vonden. Duizenden mensen staan te kijken, te klappen en te juichen langs de route naar het marktplein in het centrum van de stad! Na de Parade barst het feest op zaterdagavond nogmaals los op het evenementen terrein. Geweldige sfeer en gave muziek tot diep in de nacht. 

Riders Fest 2024

Op zondagochtend keren de meeste bezoekers weer tevreden huiswaarts. Net als ik, weer lekker op de Springfield Spirit met zijn machtige V twin en verrassend scherpe stuureigenschappen. Via mooie binnenwegen rijd ik naar huis en ik weet dat de Indian Spirit zowel letterlijk als figuurlijk een geweldige indruk op me gemaakt heeft! Het volgende Indian Riders Fest staat voor 14 t/m 16 juni 2024 op de kalender èn jazeker… Ook nu al in mijn agenda!  

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen