Custombike Show Bad Salzuflen 2023

Gepubliceerd:

Na de Bigtwin Bikeshow & Expo in de eerste week van november volgt traditiegetrouw in de het eerste weekend van december de jaarlijks terugkerend Custombike Show in Bad Salzuflen in Duitsland. De Bigtwin Bikeshow trok veel belangstelling en dat was in Bad Salzuflen niet veel anders.

Gelijk bij binnenkomst werd je onthaald door de Bikeshow met ruim 200 motoren, verdeeld in 14 klassen. Alhoewel het een grotendeels Duits feestje was, waren er ook diverse Nederlanders, waarbij de V8 van Otto Nijs terecht tot de Best Engineering werd uitgeroepen. De waanzinnig extreme chopper van Vito Klemencic, VK Custom Works uit Slovenie, won Best Chopper en Italiaan Mirko Perugini won zijn zoveelste Best of Show met zijn 120th Tribute bike, gebaseerd op een JF-head motorblok. Nog een Italiaan, de naafloze Miss Penny van Jimmy Mannaia, won Best Radical. Verrassend en met een niet-alledaags design; de Clubstyle Race Bagger van Lord’s Performance uit Litouwen won Best Clubstyle. De jonge Zweedse customizer Kevin kreeg de Old School trofee voor zijn Ironhead en Craziest Bike was weggelegd voor de Tnorf, gebouwd door de sympathieke customizer/kunstenaar Tomas Pitlik uit Tsjechië. Daarmee zetten deze weinige buitenlanders de vele Duitse inzendingen gewoon buiten spel!

30E EDITIE BIGTWIN BIKESHOW & EXPO ONGEKEND SUCCESVOL

Maar er was veel meer: de Wall of Death van Jagaht Perera, zonder twijfel een van ‘s werelds meest getalenteerde steile wand rijders. Mooie schaars geklede dames, zoals de Engelse Fuel Girls met hun ‘oververhitte’ shows. Bijzonder was de stand van King Kerosin: helemaal in Hawaiaanse sfeer, die je deed verlangen naar zon zee en strand. De Biker Build-off bleef tot het laatste moment spannend, maar de Indian in Chicano stijl van de Oostenrijkse Indian dealer Styrian Motorcycles won het toch van de BMW R 18 van BMW Becker-Tiemann uit Bieleveld, Duitsland.

Een bescheiden, maar leuke selectie Mopeds stal de show voor het podium. De coolste custom-creaties stonden er en vaak zit er net zoveel werk en prachtig spuitwerk in verwerkt als in een echte custombike!

Op het podium veel presentaties, zoals de nieuwe uitlaten van Jekill & Hyde, nieuwe projectbikes van Custom Chrome Europe en van veel customizers, afgewisseld met shows en interviews. Grote Nederlandse bedrijven als MCS en Zodiac hadden stands met daartussen veel demo-stands met ambachtelijke beroepen, zoals special painters, leerbewerkers, graveerders. Zij gaven de show in Bad Salzuflen een leuke sfeer.

Fotografie: Onno “Berserk” Wieringa en Horst “Motographer” Roesler

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen