Gerard van den Akker Oeuvreprijs: trofee die het hart van de customscene weerspiegelt

Gepubliceerd:

De Gerard van den Akker Oeuvreprijs, een prestigieuze prijs die vanaf dit jaar jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt voor de customscene, is mede mogelijk gemaakt door enkele prominente namen in de industrie.

Gerard van den Akker wint de eerste editie van de prijs die naar hem vernoemd is. Als organisator van de Bigtwin Bikeshow heeft Gerard gedurende 30 jaar met toewijding en passie gewerkt aan dit evenement. Met grote trots nam hij dan ook deze welverdiende prijs in ontvangst. Namens het hele team willen wij Gerard van harte feliciteren met deze bijzondere erkenning!

Allereerst hebben we Beer van ‘Chop, Ride & Party’, een veelzijdige artiest, auteur/reporter, fotograaf en bike builder. Hij heeft niet alleen de grote wisseltrofee ontworpen, maar ook een unieke trofee in de vorm van Gerard’s zijspan.

Daarnaast hebben we Jacco Reiniers van ‘Royal Kustom Works’, een getalenteerde pinstriper en special paint artiest. Hij heeft de trofee gespoten en gepinstriped, waardoor het echt een kunstwerk is geworden.

Ook Zodiac International B.V., een groothandel in custom parts en accessoires, verdient erkenning. Samen met Beer en Jacco hebben zij het concept tot uitvoering gebracht en alle benodigde onderdelen beschikbaar gesteld.

Met behulp van het hele Bigtwin team hebben deze ondernemers een prachtig kunstwerk gecreëerd waarin “legends uit de customscene” de komende jaren worden geëerd. De prijs is dan ook echt vóór en door de customscene!

Winnaars van de Gerard van den Akker Oeuvreprijs krijgen niet alleen de eer om hun naam vereeuwigd te zien op de wisseltrofee middels pinstriping, maar mogen deze ook een jaar lang in hun garage bewaren. Daarnaast ontvangen ze een gepersonaliseerde plaquette als blijvende herinnering aan hun bijdrage aan de customscene.

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen