Harleydag Woerden: Als een warm bad

Gepubliceerd:

Het is alweer twintig jaar geleden dat een enthousiaste groep H-D liefhebbers op het idee kwam om in Woerden een Harleydag te organiseren. Het was vanaf de eerste editie een mooi en vooral gezellig evenement dat steeds groter werd, maar waar iedereen zich nog steeds ook meteen thuis voelt. 

Veel mensen realiseren zich niet hoeveel veel werk en tijd de crew achter de Harleydag Woerden erin steekt. Was het vroeger al niet gemakkelijk, maar tegenwoordig lijkt het met steeds meer regels en verplichtingen soms bijna onmogelijk om een leuk evenement te organiseren. De enthousiaste crew in Woerden houdt echter vol en ook dit jaar kunnen we behalve ‘hartelijk gefeliciteerd!’ dan ook niets anders zeggen dan dat het weer een prachtige dag was. Hoewel de hitte van tegen de 35 graden waarschijnlijk wel wat mensen afschrikte, was het weer een goedbezochte topdag!

Een gratis (!) toegankelijke Harleydag met goede livemuziek, veel leuke kramen en stands, springkussen voor de kids en de nodige hapjes en drankjes. Zoals verwacht kwam de drukte dit jaar eerder op gang omdat veel bezoekers de ergste hitte van de middag wilden vermijden. Het veld en omliggende straten stonden al gauw gevuld met de grootste diversiteit aan H-D modellen, met oude zijkleppers, woeste choppers, veel Shovelheads en veel nieuw spul. 

De bar fungeerde uiteraard als het ontmoetingspunt van de eigenaren. Het lijkt wel een jaarlijkse reünie! Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt voor mij persoonlijk is het jaarlijkse ritueel om met een hoogwerker de lucht in te worden gehesen om van bovenaf het Exercitieveld op de kiek te kunnen zetten. Met dank aan de inzet van ‘Muis’ en ‘Kuifje’ kon ik aan het eind van de middag op hoog niveau de inmiddels vertrekkende bezoekers vastleggen. 

Geweldig werk van de Stichting Harleydag Woerden die alweer twintig jaar dit gratis evenement voor ons motorrijders weet te verzorgen. Dank  en tot ziens in 2024!

 

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen