Iconische Pulp Fiction H-D FXR verkocht voor – waarschijnlijk – weinig

Gepubliceerd:

De ultra-iconische Harley-Davidson FXR uit Pulp Fiction wordt geveild als onderdeel van een veiling met meer dan 1.600 items van een veilinghuis in Dallas. Andere items in de veiling zijn onder andere Jet Skis uit Waterworld en de scooter-motorfiets van Judge Dredd, en honderden andere attributen en kostuums – maar slechts één daarvan is een FXR.

In de film steelt het personage van Bruce Willis, Butch Coolidge, de motorfiets van de pandjeshuiseigenaar Zed nadat Zed een vroegtijdig einde ontmoet – Zeds not dead. Hoewel de catalogus vermeldt dat dit een chopper is, ziet het frame van de Harley er onaangeroerd uit. De vermeende chopperkenmerken zouden het ‘Grace’ dat op de Fat Bob-brandstoftank – denken we – is geschilderd, voorvorkbuizen die 101 mm uit elkaar staan en een hoog apehanger-stuur zijn. Wat ‘gebruikssporen’ bedekken de goede oude ‘Grace’ van voor naar achter – wat kleine krassen, wat lakschade eraf en een kapot achterlicht.

Maar let op: deze FXR met een Evo-motor is uitgerust met vierklepskoppen van Feuling Engineering. Dit ding is een hot rod! Niemand installeert zomaar Feuling-koppen. Iemand moet er eens voor zorgen dat deze Harley eens wordt aangespoord om te gassen. ’s Kijken waartoe Grace in staat is!

De motorfiets staat momenteel bij Bartels’ Harley-Davidson in Los Angeles, maar de mechanische en elektrische onderdelen zijn niet getest en de motorfiets wordt verkocht als memorabilia met alleen een factuur voor het transport. De tankdoppen zijn eraf op de foto’s, dus wie weet hoe lang het geleden is dat hij voor het laatst is bijgetankt.

De uiteindelijke verkoopprijs staat niet vermeld op de website van Heritage Auctions, maar vlak voordat de veiling sloot stond het bod op $31.500 (€29.000). Dit is aanzienlijk lager dan de veiling in 2020, waarbij de motorfiets werd aangeboden met een minimumprijs van $60.000 (€55.500).

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen