‘Bunker Imprint’ uit Turkije wint 2024 Honda Customs competitie

Gepubliceerd:

De ‘Bunker Imprint’ CL250 van het Turkse Bunker Custom Cycles (@bunkercustomcycles) is uitgeroepen tot winnaar van de 2024 Honda Customs.

De 2024-competitie bouwde voort op het succes van voorgaande jaren en zette de CL500 en 250 in de schijnwerpers – twee motoren vol scrambler-stijl en suggestieve ontwerpdetails van voor tot achter. Ontwikkeld onder het leidende principe ‘Express Yourself’, zijn de CL’s ideale basismodellen voor de competitie, omdat het open uitnodigingen zijn voor klanten en professionele customizers om hun creativiteit, zelfexpressie en individualiteit maximaal uit te leven.

De winnaars:

P1 Bunker Imprint – Turkije

Met 9.383 stemmen – 37% van de in totaal 25.558 uitgebrachte stemmen – op hondacustoms.com heeft Bunker Imprint de hedendaagse retro café racer-stijl gebruikt en een draai van 180 graden gemaakt ten opzichte van de scrambler-roots van de CL. Het Bunker-team gebruikte een standaard CL250 en voegde een op maat gemaakte met glasvezel versterkte Nylon FDM 3D-geprinte halve kuip, nieuwe zijpanelen, een zelfgemaakte belly pan met ingesloten uitlaat, een nieuwe kont en een herzien zadel toe.

Dat de Turkse Bunker Imprint de meeste stemmen behaalde is sprekend voor de groeiende interesse in en vraag naar motorfietsen en scooters in het land. In 2023 was die markt goed voor 530.000 stuks – een cijfer dat overeenkomt met 38% van de 1,3 miljoen geregistreerde verkopen in de rest van Europa. Dit cijfer toont een exponentiële groei, waarbij de markt bijna verdrievoudigt ten opzichte van het voorgaande jaar (190.000 in 2022) en bijna vier keer zo groot is als in 2021 (140.000).

Çetin Kardeş, hoofd van het motorfietsdepartement van Honda Turkije, vertelt: “Het is een genoegen voor ons om deze prijs te winnen. Dit project weerspiegelt dan ook perfect onze visie op de gezonde en unieke motorfietscultuur in Turkije die we willen uitdragen. Het moedigt ons aan om te blijven streven om de motorwereld in de maatschappij verder aan te moedigen en uit te breiden. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan al onze collega’s die hebben bijgedragen aan dit succes.”

Wheels and Waves – Oceans Track

P2 Ocean’s Track – Frankrijk

Tijdens het stemmen was de Franse ‘Ocean’s Track’ hard op jacht naar de overwinning. Gemaakt door Oceane Motos (@Oceane_motos_officiel), introduceert de motor een Amerikaanse flat track stijl, gemixt met een vleugje stuntmotor om een oogverblindend visueel spektakel te creëren. De belangrijkste veranderingen ten opzichte van de standaard CL500 zijn het rode frame en de achterbrug, de goudkleurige wielen, het superbrede stuur compleet met spiegels aan het stuuruiteinde, de dubbele LED-projectorkoplampen uitgelijnd in het voorste nummerbord en het solozadel.

Wheels and Waves – Silver Surfer

P3 CL Surfer – Duitsland

Het podium werd dit jaar vervolledigd door de CL Surfer van Duitsland. Die liet zich inspireren door de prachtige stranden en de relaxte surfsfeer van Biarritz, de thuisbasis van het Wheels and Waves-festival. De CL Surfer is gemaakt door het team van Honda Centre dealers in Frankfurt (@hondamotorrad_de) en past helemaal in de sfeer met zijn metallic zilverkleurige brandstoftank en voor- en achterspatborden (met de kenmerkende blauwe streep), plus een clip-on stuur, nieuwe uitlaat en kenmerkende bruin leren zadel.

Wheels and Waves – Alpina 500

P4 Alpina 500 – Zwitserland

De top vijf gaat verder met de verbluffende Alpina 500, gebouwd door Meister Engineering (@meisterengineering) en de Enduro 500 van het Spaanse Stil Moto. 

De Alpina 500, die 50 jaar Honda Zwitserland viert, is gebaseerd op Honda’s rijke erfgoed en refereert aan details zoals de CB-stijl brandstoftank, het gestripte subframe en het minimalistische zadel.

Wheels and Waves – Enduro 500

P5 Enduro 500 – Spanje

De Enduro 500 belichaamt de scrambler-stijl van de CL en is ontworpen om harten te raken door herinneringen op te roepen aan een prachtig, gouden tijdperk van de motorgeschiedenis. De Enduro 500 is het geesteskind van dealer Stil Moto (@stilmotohonda) in San Sebastian en is voorzien van een opvallende tanklak, een hoog gemonteerd voorspatbord, een gazen koplampkap, op maat gemaakte nummerborden, een verscheidenheid aan handgemaakte onderdelen en een Arrow-uitlaatdemper.

De enorm verschillende kleurenpaletten, ontwerpdetails en esthetiek van deze vijf CL’s zijn een bewijs van de veelzijdigheid van het platform als basis voor aanpassingen en een duidelijke manifestatie van het ontwikkelingsthema ‘Express Yourself’.

Hondacustoms-cijfers

Dit jaar bezochten 25.558 mensen tijdens de zomer de www.hondacustoms.com website om hun stem uit te brengen – een stijging van 18% ten opzichte van vorig jaar, waarbij bijna 7.000 mensen de custom wallpaper van hun gekozen motor downloadden.

Voor degenen die alle 16 aangepaste motorfietsen van dichtbij willen bekijken, is de Honda Customs-pagina nog steeds beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Portugees. Gebruikers kunnen nog steeds een wallpaper van hun favoriete motor downloaden voor desktop of mobiel en hun favoriete motor delen op hun sociale mediakanalen.

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen