Motorrijden en tatoeages: Tattoo Bizar West

Gepubliceerd:

Willem, 55 lentes jong en lid van Goodfellas HDC Holland, runt al vele jaren Tattoo Bizar West in Renesse, samen met zijn maatje Ed. Willem zit al zo’n 21 jaar in het vak en Ed heeft ruim 28 jaar ervaring. Ze begonnen ooit in Rotterdam en daar was een gevleugelde uitspraak ‘Oh, da’s bizar!’ Vandaar dat de twee ‘Tattoo Bizar West’ kozen als naam voor hun zaak in Renesse.

“Ik had een goede baan als timmerman, maar op mijn veertigste ging ik dit als hobby erbij doen”, verklaart Willem. “Op de kleuterschool was ik al met plakplaatjes bezig, had ik een chopperfietsje en vond ik MC’s heel imposant. Toen ik twaalf was waren vooral de drie getatoeëerde puntjes; Hoop, Geloof en Liefde mateloos populair. Ik kwam daarvoor bij Tattoo Bob, dat was al een voorteken en ik mocht daar helpen en daarna ook inkleuren en zo. ‘Je hebt er feeling voor’, werd gezegd. Ik werd daarna door Fred gevraagd om naar Renesse te komen, het klikte gelijk goed.” Willem’s grote voorbeelden zijn Robert, Studio West in Rotterdam en Michael Tattoo in Barendrecht.

VAKANTIEGANGERS

Inspiratie zit bij Willem in z’n kop en vooral lijnenwerk is zijn specialiteit. “Het leukste is om zelf iets te maken. Ik praat daarom ook eerst met mijn klanten om erachter te komen wat ze precies willen.” Vaak zijn het vakantiegangers hier in Renesse, dus erg veel echt grote stukken worden er niet gezet. Maar wel leuk is dat Bizar veel vaste klanten onder die vakantiegangers heeft, die terug blijven komen voor, oneerbiedig gezegd, ‘vakantietatoeages’. Kleine tatoeages dus, maar die kleine tatoeages zetten betekent wel dat je heel goed en geconcentreerd moet werken, want foutjes kan je niet verbergen! Er worden ook veel piercings gezet. Soms krijgen we ook groepjes binnen, die allemaal dezelfde tatoeage willen als aandenken of zo. Laatst kwamen er tien meiden binnen die dat wilden. Maar elke klant moet minstens achttien zijn en mag beslist geen alcohol gedronken hebben!”

GEZELLIGHEID

Ed vertelt; “Altijd en aan iedereen die langs komt wat te eten en drinken aanbieden, dat is traditie bij ons. Of het nou voor de gezelligheid is, een praatje of om een tattoo te laten zetten, het maakt ons niet uit!” En dat mogen we aan den lijve ondervinden als even later buiten de grote tafel gedekt wordt en er de lekkerste hapjes worden geserveerd! Natasja, de vriendin van Willem schuift gezellig aan en Chantalle, de vrouw van vriend René, krijgt een tatoeage; Alice in Wonderland. “Het is van alles uit mijn kindertijd”, verklaart ze haar tatoeages. “Jeugdsentiment. Het breidt ook steeds verder uit. Ik ben ooit begonnen met een piercing bij Ed en daar is een leuke vriendschap uit ontstaan.” Ze wijst naar een tatoeage en verklaart: “Hello Kitty, maar dan met duivelsoortjes en een staart. De gewone Kitty is te lief, ik ben zelf ook niet zo lief!”, lacht Chantelle, terwijl de naald zoemend verder gaat met de cartoon.

HARLEY

Met gepaste trots op zijn Ironhead voor de zaak, legt Willem zijn connectie met motorrijden uit. “Als jong ventje zag ik bij ons in de straat vaak veel motorrijders. Ze zagen mijn belangstelling en ik werd voor hen een soort mascotte. Elk weekend mocht ik mee achterop naar Gouda. Ik was een paar keer bij de Goodfellas geweest, een leuke club, heel zelfstandig en goed bevriend met alle andere clubs en ik ben daar later ook lid van geworden. Ik heb van alles gereden, Heritage, V-Rod, Street Bob, maar elke keer kom ik weer terug bij de Sportster. Ik heb nu een Sportster 48 en deze 83’er Ironhead. Daarnaast heb ik ook zeventien jaar een Shovelhead gehad. De Ironhead heb ik via Ron gekocht, helemaal super met dat smalle stuurtje. Motorrijden heeft er dus altijd in gezeten, ik rijd al sinds mijn 24ste Harley!” Motorrijden en tatoeages vormen de rode draad bij Tattoo Bizar West. En voor iedereen lekker eten en drinken. Ga dus gezellig even langs, als je in het vakantieseizoen in de buurt van Renesse bent!

Gerelateerde artikelen

Recente artikelen