WLA OLD SCHOOL CHOPPER

Gepubliceerd:

Je moet wel heel goed kijken, maar dit is toch echt een Liberator, waarmee de geallieerden Europa kwamen bevrijden in de Tweede Wereldoorlog. Deze old school chopper heeft veel zelfgemaakte onderdelen, zoals dat gebruikelijk is in deze scene. Met handschakeling op de tank en voetkoppeling is het berijden van deze bike een kunst apart. De unieke Girder voorvork en dik Apehanger stuur zijn helemaal periode correct.

Marije van Doorn (50) woont met haar gezin in IJsselstein. Ze is werkzaam als projectleider in de vastgoedbranche en een bekende verschijning in de chopperscene. Al meer dan een kwart eeuw is ze zeer actief met het bouwen en rijden van gave choppers zoals het bedoeld is. Natuurlijk zitten daar dan zoveel mogelijk homemade onderdelen op en worden er in de weekenden feestjes mee bezocht van bevriende chopperfans. De schuur achter haar huis is ingericht als werkplaats en womancave, inclusief bar. Daar staat ook de opvolger, een Sportster chopper, waaraan Marije het meeste sleutelwerk zelf heeft uitgevoerd. De elektrische kabelboom is zo minimalistisch mogelijk en ook helemaal zelf gemaakt. Na ruim 2,5 jaar mag de WLA chopper naar een nieuwe eigenaar om plek te maken voor het nieuwe project.

Het frame, 45 cubic inch (742 cc) zijklepblok en 3-speed versnellingsbak zijn nog helemaal origineel en onverprutst. Met het NL kenteken vertegenwoordigt dit al de waarde om de vraagprijs te rechtvaardigen. Je kunt er zo op wegrijden, maar veel chopperfans zullen er graag hun eigen persoonlijke touch aan geven. Terugbouwen naar een originele WLA is ook een optie. Veel onderdelen zijn aftermarket nog prima verkrijgbaar. Als je dat van plan bent, dan kan er nog iets van de prijs af als de Girder voorvork bij de verkoop niet wordt meegeleverd. Is je interesse gewekt? Met dit project hoef je je deze winter niet te vervelen.

Gerelateerde artikelen

Harley-Davidson: XL 53C

premium

Recente artikelen