Ton Pels, dragracer en de grote man achter Zodiac International is op 1 maart j.l. overleden. Ton was altijd al gek van motorfietsen. Al op jonge leeftijd repareerde hij motorfietsen en al snel had hij zijn eigen motorzaak in Den Haag en was een van de eerste H-D dealers in Nederland.

Na een korte periode bij een groothandel in motoronderdelen te hebben gewerkt, startte hij met Zodiac. Al snel waren er de eerste Zodiac Dealershows in Mijdrecht, waar de leveranciers en dealers van Zodiac voor een lang weekend werden uitgenodigd om kennis en ervaring uit te wisselen. Enkele jaren daarna gevolgd door de bekende Horsepower Competition. Een mobiele Dynobank, die op alle grote evenementen in heel Europa stond. Na enkele jaren werd een andere oplossing gevonden door de Zodiac Dealer Show te organiseren in samenwerking met de Bigtwin Bikeshow, toen nog in Rosmalen. Toen Ton 70 werd, besloot hij te stoppen en nam zijn zoon Vincent het roer over.

De ‘roots’ van Zodiac komen uit de H-D-scene, dragracen en customizing. Het Zodiac Dragrace Team reed jaren in de Top Fuel klasse vooraan mee in Europa en ook in de USA werd menige race verreden. De vele successen kwamen niet vanzelf, want naast zijn dagelijkse werkzaamheden sleutelde Ton aan zijn dragrace machines.

Ton was een familieman, het hele gezin ging mee naar de races en werkte mee aan zijn successen. Hij wist van Zodiac een bloeiend bedrijf te maken, was altijd behulpzaam en gaf graag adviezen aan iedereen die sleutelde, of het nou hobbyisten, Zodiac dealers of collega racers waren. 

Ton, bedankt voor je support en de jarenlange prettige samenwerking. Wij wensen Ton’s vrouw Marianne, zoon Vincent en alle familie en vrienden heel veel sterkte.