De BigTwin Bikeshow & Expo is een van de grootste motorevenementen in Nederland.

Niet voor niks ook dat ik er al jaren heen ga. Meestal ben ik vergezeld door mijn broers Sjef en Henk Franken. Dit keer waren ze beide helaas verhinderd, maar kreeg ik het vrolijke gezelschap van Willeke Franken.

Als lid van de Indian Motorcycles Riders Group, had ik een uitnodiging gekregen om al eerder de beurs te bezoeken. Behalve korting aan de deur, mochten we ook al vroeger naar binnen om bij de Indian stand alle nieuwe modellen te zien. Er werd gezorgd voor een bak koffie, thee of fris en het was echt lekker relaxed gezellig. Een groot voordeel was dat er nog niet al teveel bezoekers waren, dus had ik de gelegenheid om in alle rust mijn foto’s te schieten.

Het moet gezegd worden, dat ook dit jaar er weer de meest fantastische motoren te zien waren. Van aanpassingen op standaard motoren tot compleet eigen bouwsels. Je viel van de ene verbazing in de andere. Bij sommige motoren was er sprake van zo ontzettend veel details. We stonden bij een motor te kijken, die in eerste instantie veel weg had van een ratbike, maar als je nader keek, ging er een wereld open. Je bleef detail na detail ontdekken. Ook het spuitwerk was weer van eenzame hoogte, zo mooi.

Je kon ook de kunstenaars achter al dat fraais ontmoeten. Een spin die zo van de tank leek weg te lopen, een portret van een man, dat haast wel de reflectie in een spiegel leek. Daarnaast was er natuurlijk weer veel kleding, patches, onderdelen, zelfs snuisterijen; alles motor gerelateerd natuurlijk. Er was eigenlijk teveel om op te noemen.

De BigTwin Bikeshow & Expo, je komt er haast kwijlend naarbuiten, wensend dat je geldbuidel een stuk groter was. ‘Als ik rijk ben, bouw ik een grote loods en verzamel al dat fraais’.