Volgend jaar is het 10 jaar geleden dat Moto Guzzi de roemruchte V7 nieuw leven in blies. Die eerste V7 werd geheel in traditie opgevolgd door de V7 II en V7 III en er kwamen varianten op de markt als de Stone, Racer en Special. Voor 2020 wordt daar dus de V7 III 10th Anniversary aan toegevoegd. En dan niet zomaar een model met een ander kleurtje en stickertje, maar een serieus aangeklede fiets helemaal in authentieke Caféracer-stijl. Vooraan ‘smoelt’ de Anniversary heel anders, dankzij een nieuwe strakke en sportieve topkuip met geïntegreerd scherm. Het opschrift ’10th Anniversary’ in Guzzi-rood laat geen twijfel bestaan dat dit exemplaar uit een beperkte oplage komt. Daarnaast is ook de Guzzi V7 III Stone S in de Gloria. De Stone, ooit begonnen als eerbetoon aan de ‘sportieve’ Guzzi 750 cc uit de seventies is daarom voor deze gelegenheid ‘Stone S’ gedoopt. Van de ‘S’ worden slechts 750 stuks gemaakt (verwijzend naar de cilinderinhoud van de voorganger) en net als bij de V7 10th Anniversary is het serienummer op de beugel van het stuur gegraveerd.