Ooit gestart als fietsenverkoper, nu al lange tijd een begrip in de motorwereld. Een schitterende tijd voor Willem Kalsbeek, al besluit hij na 48 jaar dat het ondertussen wel welletjes is. Zijn zaak ‘Kalsbeek Motoren Zwolle’ aan de Katwolderweg zette hij daarom onlangs te koop. Willem begon in de jaren zeventig met een winkel in tweewielers in de binnenstad. Dat deed hij samen met zijn toenmalige echtgenote, die tot op de dag van vandaag nog steeds de boekhouding verzorgt. Later verhuisde Willem naar de Voorstraat en verkocht hij ook brommers. Van brommers naar motoren is maar een kleine stap en toen ook dat uit de hand liep betrok Willem zijn huidige pand aan de Katwolderweg van ruim 2400 vierkante meter. “Heel motorland weet dat ik het wat rustiger aan wil gaan doen”, zegt Willem. Tot er een overnamekandidaat is gevonden is het uitverkoop bij Kalsbeek Motoren. Je kunt er dus eens lang gaan om een koopje te scoren óf om meteen de hele zaak over te nemen!