Bud Ekins (1930 – 2007) was een motoricoon uit de jaren ’60, Hollywood stuntman, getalenteerd motorcrosser en woestijnracer. Het meest bekend is hij wel als stand-in voor Steve McQueen. Het was Bud die op een Triumph de befaamde sprong over de prikkeldraadversperring maakte in de The Great Escape. Ook reed hij als double voor McQueen in de Ford Mustang 390 GT in de film Bullit. Ter ere van Ekins introduceert Triumph twee speciale edities van de Bonneville T120 en T100. Deze zijn voorzien van een uniek kleurenschema en speciale details, ge├»nspireerd door de stuntmotor van Bud Ekins. Zo vind je handgeschilderde biezen, het historische Triumph-logo, het unieke Californische ‘flying globe’ Bud Ekins-tanklogo en ‘Bud Ekins’ zijschilden. Verder een klassiek ogende Monza tankdop, Led-richtingaanwijzers, gekartelde handvatten en bar-end spiegels. Elke motor wordt geleverd met een certificaat van echtheid inclusief het volledige Bud Ekins-verhaal. www.triumphmotorcycles.nl