Distiguished Gentlemans Ride Amsterdam

Ondanks de goede voornemens was het er voor Ben nog nooit van gekomen om zelf eens een DGR mee te rijden. Als er dan dit jaar een uitnodiging van Triumph Benelux bij de redactie binnen komt, hoeft hij dan ook niet lang na te denken.

Op zondagochtend 29 september is het verzamelen bij het startpunt van de Amsterdamse DGR. De regen valt met bakken uit de lucht. Sommige deelnemers waren gehuld in regenkleding, maar bewonderenswaardig veel van hen waren geheel in ‘distinguished’ stijl gekleed.

Na overleg met de motoragenten die de rit zouden begeleiden, volgt een dappere beslissing: ‘We gaan!’ En vanaf het akelig toepasselijk genaamde restaurant ‘Bij Storm’ op het Zeeburgereiland vertrekt de stoet van zo’n 120 motoren voor een leuke route van ruim 40 kilometer.

In een beschaafd tempo rolt het spul door Amsterdam en zuidelijke omstreken. Daarbij volgen we een heel men mooi stuk langs de Amstel. En zowaar… het houdt op met regenen! Weer terug in de stad staan er zwaaiende mensen langs de kant. Het buitengewoon gemêleerde Amsterdamse publiek pakt de sfeer van de groep motorrijders heel goed op. Brede glimlachen ook in de helmen om me heen en een vage vorm van ontroering maakt zich van me meester. ‘Gelukkig, dit kan ook nog…’

Terug in de warmte en beschutting van ‘Bij Storm’ maakt organisator Zoran Holtkamp bekend dat de DGR Amsterdam dit jaar het mooie bedrag van € 36.466,- heeft opgebracht. Dit bedrag komt ten goede aan onderzoek naar de bestrijding van prostaatkanker en de aandacht voor de geestelijke gezondheid bij mannen.

Terwijl het buiten weer begint te regenen, neem ik me voor om er in 2020 weer bij te zijn!

Tekst: Ben Kennepohl
Foto’s: Morris Faber, Hugo Pinksterboer, BK

Ben en Hugo Pinksterboer van de MAG zien er de lol wel van in.
Echte mannen laten zich niet kennen door een beetje regen!
Even geen regen. Nog leuker!
Zeldzame opname van Bigtwin reporter met stropdas…
Niet van suiker, we gaan gewoon rijden!