In 2020 komt Indian met deze volledig nieuwe bagger, die de ‘Challenger’ is gedoopt. Het model wordt in twee versies geïntroduceerd; de Challenger Limited en de Challenger Dark Horse. De Challenger krijgt het compleet nieuwe Indian PowerPlus krachtbron, Indian’s eerste vloeistofgekoelde motorblok. De 60 graden V-twin, met bovenliggende nokkenassen en vier kleppen per cilinder, meet 1769 cc en wordt opgegeven voor een vermogen van 122 pk en 178 Nm aan koppel. Het blok heeft hydraulische klepstoters en kettingspanners op de distributieketting. De zes-bak heeft een overdrive en een koppeling met ondersteuning voor lichter koppelen.

De gasrespons is in te stellen met drie voorgeprogrammeerde rij-instellingen: Rain, Standard en Sport. De tractiecontrole past zich daarbij automatisch aan op de gekozen instelling. De Challengers zijn uitgerust met Indian Motorcycle’s Smart Lean Technology, die rijders zo nodig ondersteuning biedt bij het sportievere bochtenwerk.

De supermoderne bagger is verder uitgerust met o.a. elektronische cruise control, volledige LED-verlichting, een zeer comfortabel zadel, ABS, de mogelijkheid om met de sleutel op zak te starten en waterdichte zadeltassen van meer dan 68 liter. De aan het frame gemonteerde kuip beschikt over een instelbaar windscherm en instelbare ventilatieopeningen. De Limited en de Dark Horse beschikken ook over de nieuwste versie van het geavanceerde Indian RideCommand.

Het rijwielgedeelte met upside down voorvork, lichtgewicht gegoten aluminium frame, hydraulisch instelbare monoshock achter, Metzeler Cruisetec banden en radiale Brembo remmen, is ontworpen op de, volgens Indian, best mogelijke combinatie van comfort, stabiliteit en gemakkelijke stuureigenschappen.

De 2020 Indian Challenger Dark Horse is beschikbaar in de kleuren Thunder Black Smoke, Sandstone Smoke en White Smoke. De Indian Challenger Limited is beschikbaar in Thunder Black Pearl, Deepwater Metallic en Ruby Metallic. www.indianmotorcyclebenelux.com