In de wereld van custombouw is de naam G.L. Paints al bijna 50 jaar een begrip. Eigenaar en ‘spray-art’-virtuoos Arjan Monster sluit eind oktober definitief de deuren en emigreert naar Zuid Amerika!

Bij zijn ouderlijk huis in Oud Beijerland startte Goos Letterman in 1972 ‘G.L. Paints’. Zijn jongere plaatsgenoot Arjan Monster had in die tijd geen zin in school en ging veel liever Goos helpen met afplakken en schuren. Jaren later vraagt Goos aan Arjan om in vaste dienst te komen. Arjan leert het vak van Goos en de mannen worden vrienden voor het leven.

In 1983 emigreert Goos naar Australië en neemt Arjan het bedrijf over. De mannen houden goed contact en in 1993 reist Arjan naar Wollongong voor een bezoek aan Goos. Ze spreken af het daarop volgende jaar om door Australië en Nieuw Zeeland te reizen, maar op 25 september 1994 overlijdt Goos in Australië door een motorongeluk. Twee jaar later volgt er voor hem weer een moeilijke periode als door kortsluiting zijn gehele bedrijf uit brandt. Hij herbouwt G.L. Paints op een nieuw adres aan de Anthony Fokkerstraat in Oud Beijerland en zet daar het bedrijf voort. Nadat de crisis zich ook in de customwereld doet voelen, gaat Arjan vanaf 2012 verder als eenmanszaak.

In 2016 trouwt Arjan met de oorspronkelijk uit Equator afkomstige Gabriela. Ze reizen een aantal malen samen naar Equator en Arjan raakt (ook) verliefd op het land en zijn relaxte levenstijl. Zozeer zelfs dat hij besluit om samen met Gabriela en hun beide zoons te emigreren. Eind oktober sloot G.L. Paints definitief de deuren.

Uit naam van iedereen die de customwereld een warm hart toe draagt, zegt Bigtwin: Arjan, dank voor alles en heel veel succes bij deze nieuwe stap!