BMW Motorrad heeft tijdens een kwaliteitscontrole bij haar K 1600 zescilindermodellen ontdekt dat in enkele gevallen een beschadiging van de schakelvork (gaffel)/schakelring/tandwiel kan optreden. Hierdoor wordt kan de situatie ontstaan dat  twee versnellingen tegelijkertijd worden ingeschakeld. In dat geval kan een kritieke rijsituatie niet worden uitgesloten. BMW heeft daarom besloten de volgende K1600 modellen terug te roepen: GT (0F01/0F11), GTL (0F02/0F12), Bagger (0F51/0F53) en de Grand America (0F51/0F53) die zijn geproduceerd tussen september 2016 en september 2019. In Nederland betreft deze recall 462 motorfietsen, waarvan de versnellingsbak (kosteloos) aangepast wordt. BMW gaat alle betreffende klanten aanschrijven. Mocht je een van bovengenoemde modellen in bezit hebben en nog geen bericht van BMW hebben ontvangen, neem dan contact op met je lokale dealer. www.bmw-motorrad.nl