Het Piaggio museum in Pontedera (provincie Pisa) is het grootste motormuseum van Italië en ook een van de grootste in Europa. Het museum heeft nu voor het 5e achtereenvolgende jaar het begeerde ‘Certificate of Excellence’ gewonnen en is daarom nu ook opgenomen in de TripAdvisor Hall of Fame. TripAdvisor is ‘s werelds grootste reisplatform en het beslaat 49 verschillende markten. Wanneer je als museum in zo’n wereldwijde melange weet op te vallen dan heb je echt wel iets bijzonders te melden. Het Piaggio museum werd geopend in 2000 en je vind er ruim 250 historische voertuigen die ooit allemaal onder de Piaggio-vlag werden gefabriceerd. Dat loopt van de geboorte van Gilera in 1909 en Moto Guzzi in 1921 via de beroemde Vespa scooter tot aan tot aan de Aprilia GP racers. Maar je vindt er ook scheepsmotoren en treinen, want ook dát was Piaggio. www.museopiaggio.it.