Bigtwin

Harley-Davidson Special 2016

Deze Harley-Davidson Special Edition is een uitgave van Bigtwin custom motormagazine. De special is te bestellen via deze link of vanaf 7 oktober verkrijgbaar in winkels en bij pompstations!

De special telt 116 pagina's met onder andere informatie over de nieuwe motoblok touring modellen, overzicht van alle 2017 modellen, exclusief interview Willie G. Davidson, uitgebreid verslag over Faak en Sturgis en diverse rijtesten!

Milwaukee-Eight

Nieuw in alle touring modellen

Het nieuwe achtkleps motorblok is sterker, sneller en voldoet aan de laatste emissie-eisen. De 107 is er in 2 uitvoeringen; een met oliegekoelde koppen en een Twin Cooled versie. De laatste is er ook in een 114, speciaal voor de CVO modellen.

Exclusief interview Willie G. Davidson

'Je moet je afkomst nooit verloochenen'

Harley’s styling goeroe William G. Davidson, beter bekend als ‘Willie G.’, is de kleinzoon van William Davidson, één van de vier oorspronkelijke oprichters van Harley-Davidson. Voor deze Harley Special gunt hij Bigtwin een bijzonder en exclusief interview…

Unbreakable

New school custom van Thunderbike

Thunderbike is een toonaangevende custombouwer uit Hamminkeln in Duitsland. Steeds weer komen ze met verrassende bikes. Deze keer de Unbreakable, een superstrak gestyle softail met een enkelzijdige swingarm. Het was hun bedoeling om een functionele en adembenemende custombike te bouwen en volgens ons zijn ze daar heel goed in geslaagd.

Het beste paard van stal...

Harley-Davidson Softail Slim

Vraag vooral niet waarom, maar er zijn modellen in het immense H-D gamma die op de een of andere manier wat buiten de spotlights blijven. De Softail Slim, bijvoorbeeld is zo'n motor die gemakkelijk een reactie oproept van 'o ja, die is er ook nog'. Een nadere kennismaking met de 2014 -editie van dit 'vergeten model' uit de Milwaukee-stallen leert dat deze nostalgisch gestylede Harley weldegelijk onze aandacht verdient. Zouden we dan toch weer eens het beste paard van stal over het hoofd zien?

Ongehoord genieten!

Met de Tourings naar de Ardennen

Harley-Davidson heeft de Touring modellen serieus aangepakt. Voor 2017 hebben ze het nieuwe Milwaukee Eight motorblok en vernieuwde vering gekregen. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen als we op uitnodiging van Harley-Davidson Benelux de Tourings in de Ardennen gaan testen!

Forty-Eight

Rijtest Harley-Davidson XL1200XL

Het nieuwste Sportstermodel van Harley-Davidson is vernoemd naar het Model 125, dat in '48 als eerste een 'Peanut' tank gemonteerd kreeg, dus niet de eerste Sportster in 1957, zoals velen denken. De Forty-Eight is een versmelting van ruim zes decennia techniek, uiterlijk, emotie en geschiedenis.

Get Faaked!

European bike week 2016

Faak is genieten van de prachtige natuur, het rijden door de bergen en een rondje Oostenrijk, Slovenië, Italië, Oostenrijk doen. Faak is ook vrienden ontmoeten, feesten, concerten bezoeken, bikeshows bekijken, bikermarkten afstruinen en vooral... je helemaal onderdompelen in een sfeer die zijn gelijke niet kent!

Tears of a King

Sturgis 2016

In een dorpje met slechts 6.600 inwoners, komen al 76 jaar lang ieder jaar in augustus, vele duizenden motorrijders bijeen. Sturgis is een familiereünie, een samenkomst, waar iedereen zich thuis voelt, iedereen meedoet aan de gekte, maar waar soms ook een traantje vloeit. Zoals toen Arlen Ness zijn Lifetime Achievement Award in ontvangst mocht nemen.

Fotoalbum

HARLEY-DAVIDSON MOTOR COMPANY MILWAUKEE FACTORY PLANT - WI - USA

Ook in de Harley-Davidson fabriek worden tegenwoordig veel machines en robots gebruikt. Vroeger was dit anders. Natuurlijk waren er wel machines, maar veel werd met de hand gedaan. Om je een indruk te geven van hoe het er vroeger in de fabriek aan toe ging, hebben we een aantal oude foto's uit de jaren '30 tot en met '60 geselecteerd. Ook hebben we een overzicht geplaatst van de big twin motorblokken. Hiermee bedoelen we de blokken van 1200 cc en groter.

LILY

Custom Chrome Europe BOAR custombike

‘Ride unrivalled’ is de slogan waarmee Custom Chrome Europe in 2016 haar promotie-lijn van maar liefst vijf verschillende ‘Bolt On And Ride’ modellen introduceerde. Een van de meest ambitieuze BOAR projecten daarin is ‘Lily’; een krachtige hi-tech Evo met een onweerstaanbare Old Skool look.

Power bike

Rijtest 2014 H-D Fat Bob 103

Bij het nieuws dat Harley-Davidson met haar Project Rushmore introduceerde voor 2014 noemt Milwaukee ook een van de modellen die ik persoonlijk al een aantal jaren tot het selecte groepje van mijn favoriete H-D's reken. Maar hoe nieuw is de nieuwste Harley-Davidson Dyna Glide Fat Bob eigenlijk? Is er sprake van slechts een make-over of is het een nieuw model? Een blik op de lijst met specificaties leert al snel dat we eerder aan de tweede, dan aan de eerste mogelijkheid moeten denken.

Number 4

South East Custom

De 2.000 vierkante meter grote showroom van South East Motorcycles in Heijen staat vol met prachtige specials en het zuid-oosterlijke team heeft in de loop der jaren de sporen ruimschoots verdiend in de custombouw. Er is, tussen al dat moois toch nog één custombike die er met kop en schouders bovenuit springt! Een deep-seat racer die afwijkt van alles wat South East eerder heeft gebouwd. Wie zou kunnen vermoeden dat deze beauty ooit als een standaard Fat Boy van een lopende band in Milwaukee is gerold?