Bigtwin

Bigtwin 379 - april 2018

April uitgave van Bigtwin -  is gewoon na te bestellen via deze link.

In Nederland voor 6,50 euro en in België voor 12.50 euro!

THE DUKE BIKE

XR Scrambler met leer en staal

Het bedrijf Duke & Sons Leather is eigendom van Jan den Hartogh, een ambachtsman met een voorliefde voor vintage. Authenticiteit staat bij hem dan ook hoog in het vaandel! Het is dan ook vanzelfsprekend dat zijn motor erg bijzonder is geworden. Het project, waarin staal en handgevormd leer op unieke wijze samengaan, werd vormgegeven door de 22-jarige Hille Dalstra.

HARLEY DUTCHIES

Sharon en Manon verbazen zichzelf...

In de zomer van 2017 besluiten twee stoere Twentse vriendinnen de heerlijke sfeer van de ritten met hun Harleys in beelden te vangen, om op een Instagram account met de rest van de wereld te kunnen delen. De rest van de wereld reageert aangenaam verrast en binnen een half jaar telt het account van de meiden al meer dan 20.000 volgers. Bigtwin wil er natuurlijk meer van weten en zo maken we nader kennis met Sharon en Manon, de 'Harley Dutchies'!

DE DALTON

Yamaha Wildstar door Rik

In een oude houten boerenschuur in Haaksbergen klinkt regelmatig een kakofonie van hamergekletter en slijpschijfgeraas. Verantwoordelijk hiervoor is Rik Terhurne, die regelmatig de meest prachtige choppers bouwt. Deze verbouwde Wildstar is op zich geen noviteit, maar Rik koos een hele andere benadering dan wat we meestal zien! Maak kennis met de Dalton!

D'N OUWE

Tim's Paughco WLA Chopper

Een oude chopper vinden wordt steeds moeilijker, mede door de wetgeving, vooral in België. De echte liefhebbers moeten echt hun best doen, veel geduld hebben en soms eindeloze speurtochten volbrengen om een chopper te vinden die naar hun zin is. Tim had geduld en geluk...