Bigtwin

Bigtwin 369 - juni 2017

Juni uitgave van Bigtwin -  is gewoon na te bestellen via deze link.

In Nederland voor 6,50 euro en in België voor 12.50 euro!

NORLEY CAFERACER

FEATHERBED SPORTSTER DOOR CHOPPERDOKTER

Caféracers zijn populairder dan ooit en in de meeste gevallen gaat het om een standaardmodel dat met een polyester kontje en clipons is omgebouwd tot een eenvoudige sportfiets. Rolf pakte het wat grondiger aan; helemaal volgens de traditie, wilde hij het best sturende frame combineren met een snel blok van een ander merk. Goede, historische voorbeelden van de traditionele aanpak zijn de 'Triton', de 'Norvin' en de 'Tribsa'. Maar als man van de wereld bedacht Rolf een internationale mix van onderdelen. Hij kocht een Engels Norton Featherbed frame, een Amerikaans Harley blok en een doos vol Italiaanse parts. Het resultaat is deze Norley met 'Finezza Italiana', die is opgebouwd door de Chopperdokter uit 't Zand.

THE GENTLEMAN'S RIDE

FXST SOFTAIL BOBBER VAN ERIK

Erik kocht deze motor via Marktplaats bij een particulier. In basis was hij al aardig zoals hij 'm graag wilde hebben. Erik heeft de motor samen met zijn zwager Mark Mes afgebouwd. Veel problemen waren er niet, maar de motor was wel duidelijk toe aan een grote beurt.

BIGTWIN HISTORY - THE KILLER'S CHOICE

JERRY LEE LEWIS EN MOTORFIETSEN

Bigtwin's Eminent Motorfiets Historicus Ivar de Gier richt de schijnwerpers op 'The Killer'; het omstreden fenomeen van Jerry Lee Lewis en natuurlijk zijn motoren.

KARPATEN HUND

EXTREME SPORTSTER DOOR BLECHMANN

Zo af en toe duikt er binnen de customscene een motor op, die op geen enkele manier binnen een bepaald hokje te plaatsen is. Lees hier de bizarre geschiedenis van deze zo mogelijk nog meer bizarre 'Karpatenhund'!