Bigtwin

Bigtwin 357 juni 2016

HET JUNI NUMMER IS HELAAS NIET MEER NA TE BESTELLEN!

NEW CHAPTER DARK CUSTOM

De Dyna Low Rider S en de Sportster Roadster

Schuddend komt het beest in alle hevigheid los zodra ik het gashendel nogmaals wijd open draai. Met een diepe brul accelereert de Dyna er met krachtig vandoor. Door lange bochten met de voetsteunen schrapend over het asfalt, blijkt de Low Rider S lichtelijk verslavend te zijn. Neem ik even later weer plaats op de Sportster Roadster, wil ik bocht na bocht zo snel en zo strak mogelijk bedwingen. Die sportieve Harley werkt al net zo inspirerend!

Old School Shovel

Laseur Shovelhead special

Gert-Jan Laseur combineerde elementen uit de klassieke wereld en de modernere techniek tot een onweerstaanbaar en tijdloos geheel. Een motorfiets met een sound die nooit verveelt en al generaties van liefhebbers in haar ban weet te houden...

Dean 1

Ruud neemt er de tijd voor…

Niet altijd gaat het hele procedé van een zelfbouwmotor van een leien dakje, dat is bekend. In het geval van Ruud Muijs, duurde alles lang. Echt alles en dan ook werkelijk alles!

Von Dordt

Ironhead Chop van Lucky Nuts

Een bedrijfje waar we steeds vaker van horen is Lucky Nuts. De uiterst vriendelijke kerel achter deze zaak is Mike Schmidt, die op hetzelfde gebouw zit als Royal Jack. Na een nachtje goed doorzakken in de kroeg over de afwerking van deze '74 Ironhead chopper, sloegen beide 'Schapekoppen' de handen ineen. Zie hier het resultaat: de Von Dordt! 

Motown Bikestore

'We bieden een totaalconcept'

de eigenaren van het bedrijf in Heerhugowaard zijn Bert Ruerink en Lou Vermeer. Sinds de overname van een bestaande motorzaak door hen in augustus vorig jaar, is er al veel gebeurd. De zaak is helemaal opnieuw ingericht en de werkplaats geheel vernieuwd.

THE Big Machine

DeVe Baggers verbouwt Road Glide CVO

Na een bezoekje aan Paul Yaffe besloot Mario de Vente dat hij een Bagger op basis van een Road Glide zou gaan bouwen. Een Bagger die er niet alleen mooi uitziet, maar ook goed rijdt!

Mister Blueprint

Willem Hendrikse van Super Cycles

Eigenaar en drijvende kracht achter ‘Super Cycles’ in Kapelle is de karakteristieke figuur van Willem Hendrikse. De 56-jarige Willem weet alles wat er te weten valt over Shovels en vestigde naam en faam o.a. met zijn ‘Army Bobbers’. Tot zover de zaken die we al wisten over Willem. Grizzly zoekt deze Nederlandse bouwer op en vraagt door…

Beat or eat the snow!

Harley & Snow 2016

Met een verbeten kop probeert de rijder het al volledig geopende gashendel nóg verder open te draaien, tevergeefs hopend op nóg een ietsje meer power. Slingerend en krampachtig balancerend dendert de brullende, vet getunede Harley voorbij. Maar dan… In een fractie van een seconde verliest de rijder de macht over het stuur. Mens en motor duikelen meters ver naar beneden over de steile piste. Welkom bij Harley & Snow! 

EIGENZINNIGE CUSTOM

Kawasaki Vulcan S SE

“Anders dan anders” concludeerden we vorig jaar na een uitgebreide kennismaking met de nieuwe Vulcan S van Kawasaki. En zo dachten er meer mensen over, want de lichte, sportief sturende motor bleek een serieus succesnummer te zijn. Voor dit modeljaar introduceert Kawa deze SE, 'Special Edition' versie.

25ste RMC Choppershow

Geslaagde jubileum editie in Opmeer!

Het is alweer 25 jaar geleden dat de Rogues MC hun eerste choppershow organiseerde! Deze oude club uit Opmeer is één van de weinige Nederlandse MC's die zich puur bezighoudt met chopperbouw. Dat doen ze al jaren en dat blijven ze ook fanatiek doen. Op de RMC Choppershow laten ze niet alleen hun eigen frisse bouwsels zien, óók clubs, bedrijven en hobbybouwers zijn er van harte welkom.

“BUILD A LEGEND”

Project Scout…

November vorig jaar startte Indian haar eerste wereldwijde dealer custom-competitie onder de naam ‘Project Scout: Build a legend’. In totaal 35 Indian dealers schreven zich in en gingen aan de slag met een Scout. 

Serious fun!

Introductie Yamaha XSR 900

We zitten nog niet op het terras of er zwermt al een flinke zwerm oudere jongeren rond de motoren. Bewonderende blikken, instemmend gemompel. Ze kunnen het weten. Als 55-plussers stammen ze uit de juiste bouwjaren, om in de Seventies nog met de verre voorvaderen van de Yamaha gereden te hebben. Gelukkig kun je de nieuwe XSR 900 ook op waarde schatten, als je nog veel jonger bent… 

INKED

Fusion-Shovel door Rno Cycles

Je hebt custombouwers en customkunstenaars. Arno Overweel van Rno Cycles valt wat mij betreft absoluut in de tweede categorie! Hij benadert zijn motoren als een designer, zonder daarbij de functionaliteit uit het oog te verliezen. Het laatste hoogstandje is ‘Inked’, een Shovelhead die zowel esthetisch als technisch helemaal naar de moderne tijd is gelift.

BREEZE NO. 15

Belangrijke, maar ook heel positieve ontwikkelingen voor Sik, de man achter deze rubriek, maken dat hij vanaf nu niet meer in de gelegenheid zal zijn edities Breeze te produceren. Geniet dus extra van deze laatste editie. 

Strychnine Triumph

Chop Works tribute to custom culture

Op Kustom Kulture Forever van 2015 werd de prijs voor ‘Best Brit Bike’ uitgereikt aan de Strychnine Triumph van Luca Pizzano. Het Italiaanse Chop Works is verantwoordelijk voor de bouw van de Britse beauty. Frankino van Chop Works doet zelf uit de doeken hoe de Triumph van afgeschreven wrak transformeerde tot showwinnaar.

THE CAPTAIN HITS THE ROAD

Captain America deel 6

In opdracht van de importeur bouwde Grizzly een Victory Vegas om tot Captain America Streettracker en…Jawel! Hij mag er een jaar mee rijden! Onlangs pikte onze geluksvogel de fiets op nadat deze in Rosmalen, Brussel en Utrecht aan een groot publiek ten toon werd gesteld. 

Even Flow

Evo Hardtail door Staal-Quest

Paul Kramer woont in Friesland en hij heeft een staalkunst bedrijf. Behalve kozijnen, meubels, scharnieren, lampen en andere zaken van metaal, knutselt hij ook niet geheel onverdienstelijk bijzondere motoren in elkaar. Zijn meest recente project is deze Even Flow.