Bigtwin

Cursus Overzicht

Cursus Maintenance (onderhoud)
The Motorcycle Academy maakt het mogelijk om op professionele wijze zelfstandig de belangrijkste controles en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan verschillende types Harleys. Dit doen wij in groepen van maximaal 8 personen.  We gaan de 25 belangrijkste controle- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan verschillende Harleys. Alle belangrijke zaken zoals koppeling afstellen, primaire ketting afstellen, uitlijnen en remvloeistof vernieuwen etc. komen aanbod. De cursus is zeer praktijkgericht.

Cursus electronic troubleshooting (electro)
In deze cursus verrichten we op professionele wijze metingen en zoeken we storingen in het laad-/startcircuit, ontsteking en andere elektronische componenten. Deze cursus wordt gehouden voor maximaal 8 personen. Als je zelf een multimeter hebt, kan je deze meenemen naar de cursus om daar de metingen mee te verrichten.

Cursus repair (reparatie/revisie)
Op professionele wijze gaan we cilinderkoppen, cilinders, zuigers en kleppen (de)monteren. Je leert de slijtage beelden beoordelen en krijgt veel tips om alles weer juist te monteren. Ook gaan we de nokkenassen op tijd zetten, een veerpoot (de)monteren en de voorvork keerring vervangen. Deze cursus wordt gehouden voor maximaal 8 personen. De cursus is zeer praktijk gericht.

POWERTRAIN (aandrijving)
Motorcycle Academy geeft deze cursus voor de echte sleutelaars. Op professionele wijze gaan we de koppeling en versnellingsbak (de)monteren. Je gaat zelf slijtage beelden beoordelen, schakelvorken en tandwielen vervangen. Ook krijgt veel tips om alles weer juist te monteren. We gaan de wiellagers vervangen, het achterwiel (de)monteren en opnieuw uitlijnen en een band vervangen en balanceren . Deze cursus wordt gehouden voor maximaal 6 personen. De cursus is zeer praktijk gericht.